Toco Hills Interior Renovation

“Since we had lived through a previous renovation, we had anticipated a difficult process, but SCAL gave us confidence that things would be done well and on budget.”  –  Rebecca Locke & Nedra Wick

Project Highlights

  • Improved traffic flow
  • Pocket doors
  • Open floor plan

Before/After Floorplans

On one side of this poorly designed front entry was an awkwardly long dining room that the homeowners never used, and on the other side was a small office lacking privacy and storage. The layout forced traffic to wind through the office and kitchen in order to get to the living area. We opened up the dining room wall and installed large pocket doors. We closed off the office, creating a private entrance and closet space. The improved entry features built-in cabinetry and a comfortable sitting area. The middle room becomes a dining space when needed, but can also easily open up to be a comfortable transition space connecting all areas of the house. These changes made the once avoided front entry one of the highlights of the home.

Other Interiors Projects