Oakhurst Whole House Renovation #3

“Working with the folks at SCAL was a pleasure. They listened to what we wanted and came up with a thoughtful design that stayed true to the character of the house. They worked hard to design to our budget and made sure we were happy each step of the way. They were professional, thorough, responsive and made the entire process much easier than we had envisioned. We will definitely use them again!”  –  Alison & Chris W.

Project Highlights

  • One-story addition
  • Updated kitchen and master bath
  • Open arches with front-to-back views

Before/After Floorplans

This growing family needed more space including an updated kitchen and master suite. A poorly built addition on the back of the house blocked views of the backyard from the kitchen and master suite. We demolished the previous addition and created an improved floor plan that included a larger kitchen, laundry room, additional bedroom and master suite. French doors are seen through the new arched openings created to match the existing. Front-to-back views are enjoyed through the house making all of the rooms feel much brighter and more spacious. The comfortable master suite has many windows to the back yard and patio area along with generous bath and closet space. This renovation successfully provides the space, function, updated efficiency the family needed while maintaining the details and character of the home.

Other Whole House Remodels Projects